🚚 Nu GRATIS VERZENDING vanaf €29FREE29
Uitstekend

Eigenschappen

Cavalor Sw-itch Spray is speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor huidirritatie en/of jeuk als gevolg van de weersomstandigheden of insectenbeten. Cavalor Sw-itch beschermt uw paard tegen oncontroleerbare jeuk.

Cavalor Sw-itch werd speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor seizoensgebonden huidirritatie, ook gekend als zomereczeem. Zomereczeem is het gevolg van een allergische reactie op het speeksel van een mug die vooral actief is rond zonsopgang en zonsondergang tijdens de warmere maanden (van maart tot oktober). 

Deze reactie veroorzaakt een onophoudelijke jeuk en als gevolg begint het paard te schuren. Niet alle paarden zijn allergisch aan deze mug, waardoor de reacties van paard tot paard verschillen. Rassen als Ijslanders, Shire, Welshe pony's en Friezen lijken gevoeliger te zijn voor deze allergie, en sommige bloedlijnen blijken ook meer vatbaar te zijn dan andere, wat aantoont dat een allergische reactie genetisch bepaald is. 

Veranderingen in het voeder kunnen de reacties ook beïnvloeden. Een positieve invloed kan worden verkregen door de hoeveelheid proteïnen te beperken en de meer Omega 3 vetzuren toe te dienen. Hiervoor raden we wholegain aan.

Een magische spuit tegen de allergie bestaat niet, dus het is belangrijk contact met de mug te voorkomen. Cavalor Sw-itch houdt de boosdoener op een afstand, en houdt de jeuk onder controle zodat uw paard niet lijdt aan onophoudelijke jeuk.

Gebruiksaanwijzing

Breng Sw-itch elke dag aan op de aangetaste huid zodra u de huidirritatie merkt. Om de jeuk onder controle te houden, gebruik Cavalor Sw-itch 2 tot 7 dagen per week.

Vaak gestelde vragen

Wat veroorzaakt er zomereczeem?

Zomereczeem is het resultaat van een allergische reactie op het speeksel van een mug. De mug is vooral actief rond zonsopgang en zonsondergang tijdens warme maanden. Cavalor Sw-itch houdt de mug op afstand, en de jeuk onder controle.

Hoe vaak moet ik Cavalor Sw-itch gebruiken?

Dat hangt af van hoeveel jeuk het paard heeft en van de omgeving waarin het zich bevindt. De dosis kan dus verschillen per paard. Wij raden aan Cavalor Sw-itch bij de start tweemaal daags te gebruiken (morgen/ avond). Verminder de dosis naargelang de hoeveelheid dat uw paard nodig heeft. Eens het paard vrij is van jeuk, mag Cavalor Sw-itch eenmaal per week gebruikt worden op preventieve basis. Groot deel van het succes hangt af van de discipline bij gebruik.


Kenmerken
Artikelcode 472374

Cavalor Sw-itch Spray Anti Jeuk en Huidirritatie 500ml



Cavalor Sw-itch Spray is speciaal ontwikkeld voor paarden die gevoelig zijn voor huidirritatie en/of jeuk als gevolg van de weersomstandigheden of insectenbeten. Cavalor Sw-i...

32,85
36,50 Adviesprijs

-10% info

Jouw voordeel t.a.v. adviesprijs € 3,65

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig

Direct leverbaar

Volgende werkdag verzonden

Snel leverbaar

Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig

Uit handel

Dit product is uit handel

Product is momenteel niet beschikbaar.