Voertuigventilator

(2049 resultaten gevonden)

Duurzame en betrouwbare voertuigventilatoren - voordelig en van originele uitrustingskwaliteit

De voertuigventilator is een belangrijk onderdeel achter het dashboard van uw voertuig. Het zorgt voor behaaglijke warmte in de winter en aangename koelte in de zomer. Bovendien is het belangrijk om beslagen ruiten schoon te maken. Als de ventilator van het voertuig defect is, moet hij onmiddellijk worden vervangen om ook in lastige weersomstandigheden een helder zicht te garanderen. In onze uitgebreide online winkel vindt u de juiste ventilator voor bijna alle voertuigmodellen.

Selecteer een auto om bijpassende producten van de categorie Voertuigventilator te bekijken

Alle producenten

Werkingsprincipe van de voertuigventilator

Het koelwater wordt via radiatorslangen naar de warmtewisselaar gevoerd, die als een radiator werkt. De ventilator transporteert de warme lucht van de warmtewisselaar via de luchtkanalen en de luchtdouches in het interieur van het voertuig. De airconditioningkou van de verdamper wordt op deze manier ook naar het interieur van het voertuig getransporteerd. Verwarmingsventilatoren zijn in de regel zeer duurzaam. Er kunnen zich echter ook defecten voordoen. Een ratelend geluid tijdens het draaien van de ventilator van het voertuig wijst op een lagerbeschadiging.

Vervang eventueel andere onderdelen, naast de ventilator

Bedenk echter wel dat de ventilator niet per se beschadigd hoeft te zijn. De weerstand van de verwarmingsreeks kan ook defect zijn en de ventilator van de auto kan dan stoppen met werken. Als er alleen geen warme (verwarmingswerking) of koude (airconditioningwerking) lucht meer komt, moeten ook de verwarmingskleppen, de warmtewisselaar en het airconditioningsysteem worden gecontroleerd

Het kan zelfs de moeite waard zijn te overwegen de verwarmingsweerstand, de warmtewisselaar, het expansieventiel en de verdamper van het airconditioningsysteem te vervangen, samen met de ventilator van de verwarming en de airconditioning. De achtergrond hiervan is het feit dat het dashboard volledig moet worden verwijderd, wat een enorme hoeveelheid werk is. Daarom moeten bij oudere voertuigen naast de ventilator van het voertuig ook de bovengenoemde onderdelen worden gecontroleerd

Vind snel de juiste ventilator in onze winkel

Natuurlijk kunt u alle bovenstaande onderdelen ook krijgen als onderdelen in onze consequent laaggeprijsde auto onderdelenwinkel. Wij voeren alleen onderdelen van hoge kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten zoals Hella, Magneti Marelli, Thermotec of Febi. De aangeboden onderdelen zijn onderdelen van originele uitrustingskwaliteit. Houd er bij de keuze van een voertuigventilator rekening mee dat er ook verschillende uitvoeringen zijn, afhankelijk van de fabrikant en het model. Het ontwerp van de ventilator hangt in de eerste plaats af van de vraag of er ook een airconditioningsysteem is geïnstalleerd. Onze competente en vriendelijke klantenservice helpt u graag bij het kiezen van de juiste ventilator.

Top producten categorie Voertuigventilator

Plaatsingscriteria