EBM Flylure Lokstof

 11,95

Uitverkocht

Beschrijving

Wat is FLYLURE?
Flylure is geen gif maar een vliegenlokstof. Het wordt ook wel een “sex”feromoon genoemd. Vliegen die de lokstof waarnemen krijgen een sterke natuurlijke drang om de bron op te gaan zoeken. Zowel de vrouwtjes als mannetjesvliegen reageren hier sterk op in tegenstelling tot andere feromonen waar alleen de vrouwtjesvliegen worden aangetrokken.

FLYLURE heeft het meeste effect op de zogenaamde huisvlieg ( Musca domestica) die overal voorkomt. In de praktijk blijkt echter dat andere vliegen, muggen e. d. ook worden aangetrokken.

Gebruik
Flylure kan worden gebruikt in combinatie met iedere vliegendoder. De lokstof kan naast het apparaat worden geplaatst of in het opvangbakje. Flylure lokstof is verpakt in potjes van 100 gram.

Wat zijnFeromonen?
Feromonen zijn natuurlijke chemicaliën die door insecten worden afgescheiden. Deze chemicaliën dienen om een boodschap door te geven aan soortgenoten.

Er zijn diverse soorten feromonen:

  • Sex-feromonen die soortgenoten aantrekken voor paring
  • Voedsel-feromonen die een spoor achter laten om een voedselbron te markeren
  • Alarmferomonen om soortgenoten voor gevaar te waarschuwen

Aangezien deze feromonen door insecten worden gebruikt als onderdeel van hun communicatiesysteem wordt er naar verwachting geen resistentie tegen de lokstof opgebouwd.
Er is tot op heden dan ook geen enkel probleem met resistentie geconstateerd.

Extra informatie

Gewicht 0,10 kg
Levertijd

EAN

Merk

GERELATEERDE PRODUCTEN