Regelkleppen

(733 resultaten gevonden)

Het airconditioning-expansieventiel regelt de stroom koelmiddel in de airconditioningverdamper. Het ventiel is dus verantwoordelijk voor het altijd op peil houden van de gewenste temperatuur in het voertuiginterieur. De klep heeft ook een beschermende functie voor het airconditioningsysteem.

Bij Motointegrator kunt u eenvoudig online expansieventielen voor airconditioningsystemen van verschillende fabrikanten en voertuigmodellen bestellen. Gebruik ons ​​filtersysteem om geschikte componenten weer te geven en te bestellen met slechts een paar klikken. U kunt bij ons rekenen op hoge kwaliteit, scherpe prijzen en snelle levering.

Selecteer een auto om bijpassende producten van de categorie Regelkleppen te bekijken

Alle producenten

  • Ssangyong
  • Steyr
  • Subaru
  • Suzuki
  • Tata
  • Tesla
  • Toyota
  • Trabant
  • UAZ
  • Volvo
  • VW
  • Wartburg
  • Zastava
  • ZAZ
  • ZIL

Wat is het expansieventiel van de airconditioning?

Het airconditioning-expansieventiel zorgt ervoor dat de koelmiddelstroom door het airconditioningsysteem van het voertuig absoluut nauwkeurig is. De klep regelt de koelmiddelstroom. Als deze te veel koudemiddel doorlaat, bevriest de verdamper. Te weinig koudemiddel kan de verdamper oververhitten.

De klep heeft een andere taak. Elke airco heeft een hoge- en een lagedrukzijde. Het expansieventiel bevindt zich precies tussen deze twee zijden. Het neemt vloeistof onder hoge druk op en verandert het in vloeistof onder lage druk.

De kleppen bestaan ​​meestal uit een blokvormige behuizing met verschillende aansluitingen voor de koudemiddelinlaat- en uitlaatleidingen. De eigenlijke klep bevindt zich in de behuizing en wordt geopend en gesloten door een veer. De klep wordt aangestuurd door een sensor.

Het expansieventiel van het airconditioningsysteem in het airconditioningcircuit

Om de rol van het expansieventiel van de airconditioning te begrijpen, is het nuttig om naar de koelcyclus te kijken. Simpel gezegd, een airconditioningsysteem bestaat uit een compressor, condensor, expansieventiel en verdamper.

De compressor zuigt verdampt koelmiddel aan en comprimeert dit. De condensor neemt het oververhitte koudemiddel op en koelt en maakt het vloeibaar. Hierbij komt warmte vrij, die de condensor afgeeft aan een koelmedium met lucht of water. De condensor is voorzien van een ventilator die de condensor voldoende ventileert, ongeacht de bedrijfstoestand van het voertuig. Dit is nodig om het koelmiddel onder de gewenste drukomstandigheden te houden. Het koelmiddel wordt vervolgens gereinigd en gedroogd in een filterdroger.

Welke rol speelt het expansieventiel van het airconditioningsysteem daarbij? Deze klep injecteert het koudemiddel zodat het kan uitzetten. De verdamper koelt dus af bij het expansieventiel.

Oorzaken van schade aan het expansieventiel

Door zijn rol als tussenstation en drukopnemer is het expansieventiel van het airconditioningsysteem ook het potentiële zwakke punt. Een mogelijke oorzaak van schade is de sensor die de verdampertemperatuur meet en doorgeeft aan de klep. Als deze sensor uitvalt, reageert het aircoventiel niet meer correct op de koudemiddelsituatie.

Andere mogelijke oorzaken zijn van mechanische aard - bijvoorbeeld op de klepstang. Ook vuildeeltjes kunnen de klep verstoppen. Last but not least vormen defecte reparaties of onderhoud een risico voor het onderdeel.

Airco-expansieventiel defect: dit zijn de typische symptomen

Defecten aan het airconditioningsysteem worden begrijpelijkerwijs snel opgemerkt, vooral in de zomer. Als het expansieventiel van het airconditioningsysteem defect is, daalt de prestatie van het systeem aanzienlijk. Het interieur van het voertuig is daardoor beduidend warmer dan gewenst. Dan geleidt de klep niet genoeg koudemiddel.

Het tegenovergestelde is waar wanneer er zich rijp vormt op de ventilatieopeningen van de airconditioner. De klep laat dan te veel koudemiddel door naar de verdamper, waardoor de verdamper bevriest.

Kortom: Is het beduidend te warm of te koud in de auto, dan ligt een defecte airco voor de hand. Dit defect kan te wijten zijn aan het expansieventiel.

In principe kunnen natuurlijk ook de andere componenten van het airconditioningsysteem als oorzaak worden beschouwd. Daarom is het belangrijk om snel de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen. Een defect expansieventiel kan leiden tot aanzienlijke gevolgschade aan het airconditioningsysteem en moet daarom zo snel mogelijk worden vervangen.

Repareer of vervang expansieventiel: Zo doet u dat:

Allereerst gaat het om het vinden van de oorzaak. In de werkplaats wordt een drukmeting uitgevoerd. Dit kan natuurlijk ook alleen als u over de juiste kennis en apparatuur beschikt. Wat zeggen de resultaten van de drukmeting?

· Als de druk te hoog is, is het expansieventiel verstopt.

· Een te lage of fluctuerende druk duidt op een vastzittende klep.

Als het expansieventiel wordt geïdentificeerd als de oorzaak van het defect, kan het worden vervangen. Het koudemiddel wordt eerst in de werkplaats verwijderd. Alle leidingen die naar de klep leiden, worden vervolgens gedemonteerd en de defecte klep verwijderd. De nieuwe klep moet dan worden geplaatst en vastgezet. Bij de nieuwe klep moeten ook nieuwe afdichtingen worden gebruikt. In de laatste stap wordt nieuw koudemiddel in het airconditioningsysteem gegoten en wordt het systeem gecontroleerd op lekkage.

Bestel expansieventielen voor airconditioningsystemen online bij Motointegrator

Bij Motointegrator kunt u eenvoudig online expansieventielen voor airconditioningsystemen bestellen. Met meer dan 5 miljoen reserveonderdelen en accessoires biedt Motointegrator een assortiment voor de automobielsector dat uniek is in breedte en diepte. Over het gehele assortiment bieden wij niet alleen een ruime keuze, maar ook hoge kwaliteit en scherpe prijzen.

Ook een hoge servicekwaliteit behoort tot onze standaard. Na uw bestelling verzenden wij binnen 2-4 werkdagen.

Top producten categorie Regelkleppen

Plaatsingscriteria