Aberlour 10 Years Forest Reserve 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 40 %
Aberlour 10 Years Forest Reserve is een rijke en complexe Schotse whisky met tonen van vanille, toffee, honing en een subtiele rokerigheid. Het heeft een zoete en fruitige geur met hints van warme specerijen. Gemaakt met traditionele methoden en ten minste tien jaar gerijpt, is het de perfecte keuze voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een premium en onderscheidende Schotse...
Op voorraad
€ 32,50
Werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €150
Achteraf betalen met Klarna
Voeg toe aan verlanglijst

Over Aberlour

Aberlour is een bekend Schots whiskymerk dat al meer dan een eeuw premium whisky's produceert. Het is gevestigd in Speyside, dat bekend staat als het hart van de Schotse whisky-industrie. Aberlour 10 Years Forest Reserve is een van hun meest populaire aanbiedingen, gemaakt met het zuiverste water uit de nabijgelegen bronnen en gerijpt in eiken vaten.

Smaakprofiel

Als het gaat om smaak, heeft Aberlour 10 Years Forest Reserve een rijk en complex smaakprofiel. Je zult hints van vanille, toffee en honing opmerken samen met een subtiele rokerigheid. De afdronk is lang en soepel, waardoor het een perfecte keuze is om puur of met ijs te drinken.

Geurprofiel

De geur van Aberlour 10 Years Forest Reserve is net zo heerlijk als de smaak. Het heeft een zoete en fruitige geur met tonen van appel, peer en sinaasappelschil. Je zult ook een hint van kaneel en andere warme specerijen detecteren die diepte en complexiteit aan Het geurprofiel toevoegen.

Achtergrondsinformatie

Een leuk feit over Aberlour 10 Years Forest Reserve is dat het is vernoemd naar de nabijgelegen bossen waaruit het eikenhout voor het rijpen van de whisky afkomstig is. Het bos geeft de whisky een unieke smaak, waardoor het onderscheidend is van andere Schotse whisky's. Bovendien doneert Aberlour een deel van zijn winst aan lokale goede doelen.

Productieproces

Aberlour 10 Years Forest Reserve wordt geproduceerd volgens traditionele methoden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Ze gebruiken alleen de beste ingrediënten om hun whisky's te creëren, waaronder lokaal geteelde gerst en gist. De whisky wordt tweemaal gedistilleerd in koperen ketels voordat hij ten minste tien jaar in eiken vaten wordt gerijpt.

Eigenschappen
SKU L-55-518-00
Merk Aberlour
Alcoholpercentage 40 %
Smaakprofiel Whisky Vol en rijk
Regio Verenigd Koninkrijk - Schotland - Speyside
Type drank Whisky
Type whisky Single Malt
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 l
EAN Barcode 5000299620403

Aberlour Aberlour 10 Years Forest Reserve 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten