Cutty Sark 1ltr

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 1 l
Alcohol Percentage 40 %
Cutty Sark is een zachte en toegankelijke blended Scotch whisky, ontwikkeld door Berry Bros. & Rudd in de jaren 1920. Het heeft een subtiele aroma van citrus, vanille en eikenhout, en een zacht en romig smaakpalet met tonen van honing en toffee. Geniet ervan puur of in...
Uitverkocht

Stuur mij een e-mail wanneer het weer op voorraad is.

Schrijf je in
Werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €150
Achteraf betalen met Klarna
Voeg toe aan verlanglijst

Over Cutty Sark

Cutty Sark is een Schotse blend whisky die al sinds de jaren 1920 bestaat. Het werd gecreëerd door Berry Bros. & Rudd, een gerenommeerde wijn- en gedistilleerdhandel in Londen. De naam "Cutty Sark" was geïnspireerd op het klipperschip met dezelfde naam, dat bekend stond om zijn snelheid en elegantie.

Smaaknotities

De whisky is gemaakt van een blend van single malt en grain whisky's afkomstig uit verschillende distilleerderijen in Schotland. Het exacte recept is een goed bewaard geheim, maar er wordt gezegd dat het een hoog gehalte aan Speyside malts heeft, wat resulteert in een fruitig en zacht karakter.

Cutty Sark heeft een lichte gouden kleur en een subtiele aroma met hints van citrus, vanille en eikenhout. Op de tong is hij zacht en romig met tonen van honing, toffee en een subtiele rokerigheid. De afdronk is lang en verwarmend met een lichte kruidigheid.

Achtergrondsinformatie

Een leuk feit over Cutty Sark is dat het de favoriete whisky was van Frank Sinatra, die er beroemd naar verwees als zijn "kleine zijden kous" vanwege de soepelheid. Een ander interessant feit is dat de afbeelding op het flesetiket gebaseerd is op de boegbeeld van het oorspronkelijke schip Cutty Sark.

Productieproces

Het productieproces van Cutty Sark omvat het mengen van zorgvuldig geselecteerde whisky's in grote vaten die "marrying tuns" worden genoemd gedurende enkele maanden om ze te harmoniseren en een consistente smaakprofiel te creëren. Het resultaat is een goed uitgebalanceerde en toegankelijke whisky die puur of in cocktails gedronken kan worden.

Eigenschappen
SKU L-23-721-00
Merk Cutty Sark
Alcoholpercentage 40 %
Smaakprofiel Whisky Licht en fruitig
Regio Verenigd Koninkrijk - Schotland - Speyside
Type drank Whisky
Type whisky Blended
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 1 l
EAN Barcode 5010504100057

Cutty Sark Cutty Sark 1ltr

beoordelingen

Ontdek meer soorten