Energie vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Gas, water en licht vergelijken is eenvoudig met Esy. Easy maakt het je namelijk een stuk gemakkelijker. In slechts een paar klikken kun je diverse leveranciers met elkaar vergelijken. Zo weet je snel welke energieleverancier het beste bij je past! 

Waarom energie vergelijken? 

Door te kiezen voor een ander energiecontract of een andere energieleverancier bespaar je forse vaste kosten. Stroom vergelijken en en van leverancier wijzigen is heel eenvoudig. Esy zorgt ervoor dat je nooit te veel betaalt. Stap vandaag nog over en bespaar honderden euro’s per maand. 

Online vergelijken is… Esy

Het aanbod van energie-providers is enorm, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig kan Esy je hierbij helpen. Met een gigantisch aanbod van maar liefst 20 miljoen producten zul je altijd de meest voordelige keuze kunnen maken. Van smartphone-abonnementen tot autoverzekeringen en van boeken tot make-up, je kunt werkelijk alles met Esy vergelijken. Hierdoor vind je altijd het product dat het beste bij jouw situatie en wensen past en zo betaal je nooit meer te veel!

Overstappen naar een andere energieleverancier

Is de looptijd van je energiecontract verstreken, dan zul je gas en stroom blijven ontvangen van je huidige leverancier. Hierdoor zul je vaak hogere tarieven moeten betalen. Alleen om deze reden kan het al een stuk voordeliger zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Daarnaast bieden veel leveranciers ook een leuke welkomstkorting. 

Check je energieverbruik op de laatste jaarnota

Het is belangrijk om je energieverbruik te weten voordat je energie gaat vergelijken. Je jaarlijkse verbruik vind je terug op je laatste jaarnota. Hierdoor weet je precies hoeveel gas, stroom en licht je per jaar gebruikt. Op basis van deze gegevens kun je het beste verschillende leveranciers vergelijken en kiezen voor een energiecontract dat perfect bij je past. 

Handig lijst van leveranciers op basis van je verbruik- en adresgegevens 

Wil je graag overstappen naar een ander contract of leverancier? Dan kun je hiervoor de Esy vergelijker gebruiker. Hiervoor heeft Esy enkele gegevens van je nodig. Vul je verbruiksgegevens in. Deze gegevens vind je op de laatst ontvangen jaarafrekening. Mocht je het verbruik niet weten, dan kun je ook aangeven uit hoeveel personen je huishouden bestaat. Verder is het ook nodig om je adresgegevens in te vullen. Op basis van deze gegevens zal Esy je aanbod van diverse energieleveranciers tonen. 

Vergelijken van diverse energiecontracten

Bekijk het aanbod van diverse energieleverancier en bekijk welk contract het beste bij jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeften aansluit. Vergelijk de diverse contracten en vraag het energiecontract bij de leverancier aan. De leverancier is dan ook het aanspreekpunt tijdens de looptijd van het contract. 

Wanneer kun je het beste overstappen?

Je kunt in principe altijd overstappen van energieleverancier wanneer je wilt. Verbreek je het contract voortijdig, dan kan de leverancier je een opzegvergoeding, ook wel een boete, geven. Dit is alleen het geval bij contracten die werken met een vaste looptijd. Loopt je huidige contract bijna af, dan kun je een nieuw contract aanvragen. 

Wat is een opzegvergoeding?

Wil je overstappen naar een energieleverancier, maar heb je al een contract? Dan is het belangrijk om goed te controleren of je een je huidige contract kunt beëindigen zonder opzegvergoeding. Heb je een contract met onbepaalde tijd, dan moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Heb je een energiecontract met een bepaalde looptijd? De resterende looptijd bepaalt dan de hoogte van de opzegvergoeding. 

Duurzaamheid en groene energie

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Veel energieleveranciers bieden dan ook groene energie aan. Maar soms kun je door de bomen het bos niet meer. Het is belangrijk om je goed te verdiepen wat de ‘groene’ energie en stroom precies inhoudt. Hoe duurzaam is het echt?

Waar moet je op letten bij het overstappen naar een andere leverancier?

Heb je met de Esy energie vergelijker een voordelige leverancier gevonden en wil je graag overstappen, dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. 

Einddatum huidige energiecontract

Voordat je gaat overstappen naar een andere energieleverancier is het belangrijk om de einddatum van je huidige energiecontract te checken. Stap je over, maar loopt je huidige energiecontract nog? Dan loop je het risico om een opzegvergoeding te moeten betalen. 

Duur van nieuwe energiecontract 

De duur van het nieuwe energiecontract is erg belangrijk om te controleren. In de meeste gevallen kun je een energiecontract namelijk niet zomaar kosteloos opzeggen. Om de juiste duur van het contract te bepalen, is het belangrijk om naar je energieverbruik te kijken. Verwacht je dat het verbruik gaat verlagen of verhogen? Dan is het niet handig om voor een langdurig contract te kiezen. 

Verhuizing

Ga je verhuizen en kies je voor een nieuwe energieleverancier op je nieuwe adres? Dan moet je altijd je oude energiecontract opzeggen. In de meeste gevallen mag je niet je energiecontract opzeggen omdat je gaat verhuizen, wat betekent dat je je huidige contract mee moet nemen naar je nieuwe adres. Hierdoor kan de leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Het is dus belangrijk dat je de voorwaarden van je huidige contract goed controleert voordat je gaat verhuizen en een nieuw contract gaat afsluiten. 

Stadsverwarming

Ten slotte is het belangrijk om te controleren of je in je huidige of toekomstige woning stadsverwarming hebt. Heb je stadsverwarming, dan wordt het gas vaak per wijk of straat geregeld door een vaste energieleverancier. Dit betekent dat je dus niet zelf voor een leverancier kunt kiezen. In dit geval kun je dus alleen overstappen voor stroom. 


37.635.924producten
135.870merken
920winkels