Zorgverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Vanaf november en december gaan veel Nederlanders op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor het nieuwe jaar. Je zorgwensen en behoeftes kunnen namelijk sterk veranderen in een jaar. Je wilt natuurlijk nooit te veel betalen. Hierbij komt Esy van pas! De zorgverzekering vergelijker van Esy is zeer gebruiksvriendelijk waardoor je snel en eenvoudig diverse verzekeringen met elkaar kunt vergelijken! 

Vergelijk zorgverzekeringen met Esy

Het aanbod van zorgverzekering aanbieders is gigantisch. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig kan Esy je hierbij helpen. Het aanbod van Esy is gigantisch. Je kunt meer dan 20 miljoen verschillende producten vergelijken met een handige vergelijkingstool. Van boeken tot make-up en van gereedschap tot kleding. Maar ook autoverzekeringen, smartphone-abonnementen en alles-in-1 pakketten, werkelijk alles kun je bij Esy vergelijken. Hierdoor vind je altijd een perfect passend product voor de meest voordelige prijs!

Zorgpakketten die voldoen aan jouw persoonlijke selectiecriteria

Met de vergelijkingstool van Esy kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het belangrijk dat je een aantal selecties maakt. Aan de hand van jouw persoonlijke selectiecriteria toont Esy een aantal pakketten die hieraan voldoen. Je kunt bij de aanbieder terecht om de verzekering af te sluiten. Gedurende de looptijd van de zorgverzekering kun je bij de verzekeraar terecht als aanspreekpunt. 

Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

Veel Nederlanders oriënteren zich elk jaar op een nieuwe zorgverzekering. Maar waarom zou je de verzekerings vergelijker van Esy gebruiken? 

Je premie en dekking verandert elk jaar

Het kan erg gunstig om elk jaar je huidige zorgverzekering te vergelijken. Elk jaar verandert de premie en dekking van je verzekering. Daarnaast kan een verzekeraar ook wijzigingen doorvoeren in de polisvoorwaarden en dekking. Wil je zeker weten dat je nog steeds het meest voordelig verzekerd bent? Dan kan het het zeker waard zijn om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken voor het volgende jaar. 

Je zorgvraag verandert

Niet alleen de dekking van je verzekering kan veranderen, maar ook je eigen zorgvraag. Gaat er iets veranderen aan je persoonlijke situatie en zorgbehoefte? Ben je bijvoorbeeld zwanger, staat er een wortelkanaalbehandeling op de planning of heb je een bril nodig? Dit betekent dat je een uitgebreide dekking nodig hebt. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je huidige zorgverzekering niet langer het goedkoopst is. Door de verzekeringen met Esy te vergelijken, weet je zeker wat de beste optie voor je gaat zijn in het nieuwe jaar. 

Eenvoudige manier om snel de meeste goedkope zorgverzekering te vinden

Ten slotte is het vergelijken van verzekeringen een eenvoudige manier om de goedkoopste verzekering voor jouw situatie te vinden. Esy is compleet gratis en het kost slechts een paar minuten van je tijd. Het is slim elk jaar je zorgverzekering nader te bekijken en het te vergelijken met de rest van het aanbod. Hiermee kun je zomaar een paar tientjes per jaar besparen. 

Passend pakket op basis van je selectiecriteria

Esy vraagt je om enkele gegevens in te vullen. Om basis van deze gegevens bepaalt Esy welke zorgverzekeringen overeenkomen met je criteria. De zorgverzekeringen die getoond worden, voldoen allemaal aan de door jou gekozen dekking. Het is wel mogelijk dat de verzekeringen op andere punten met elkaar vergelijken. Aan de linkerkant van je scherm vind je diverse criteria die Esy van je nodig heeft, waaronder prijs, (vrijwillig) eigen risico, vrije zorgkeuze, dekking voor: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, kraamzorg, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties. Alle prijzen en pakketten die getoond worden zijn voor nieuwe klanten. 

Waar moet je op letten bij het vergelijken van zorgverzekering?

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen is het met name belangrijk om volledig uit te gaan van je eigen situatie. Ten eerste is het belangrijk om een keuze te maken voor wat voor type basisverzekering je wilt. Daarnaast moet je beslissen hoe hoog je het eigen risico wilt zetten. Verder is het belangrijk om te bepalen of je je ook nog ergens aanvullend voor wilt verzekeren. Ten slotte moet je de beslissing maken of je ook gezinsleden wilt meeverzekeren. We leggen dit verderop in teksten nader uit. 

Eigen risico bepalen

Bij de meeste basisverzekeringen geldt een eigen risico. Het eigen risico staat verplicht op een minimum van €385,- en een maximum van €885,-. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen of verlagen in stappen van €100,-. Het is verstandig om dit eigen risico te kiezen op basis van de zorg die je denkt nodig te gaan hebben in het aankomende jaar. 

Aanvullende verzekering

Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten bij je basisverzekering. Zo kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen, zoals een tandartsverzekering. Verder kun je ook kiezen voor een dekking voor orthodontie, fysiotherapie, alternatieve geneeskunde en brillen of glazen. 

Gezinsleden meeverzekeren

Het is ook mogelijk om je gezinsleden mee te verzekeren. Liggen de zorgwensen van jou en je partner dicht bij elkaar, dan kan dit een verstandige keuze zijn. Als dit niet het geval is, kun je beter allebei een eigen verzekering afsluiten. Kinderen zijn tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd op de verzekering van hun ouders.

Tips voor de meest goedkope zorgverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan volgen hierbij een aantal tips: 

Kijk goed naar je dekking

Veel Nederlanders zijn overbodig verzekerd. Dit houdt in dat veel mensen voor bepaalde zorg verzekerd zijn die ze helemaal niet nodig hebben. Kijk kritisch naar je huidige aanvullende verzekeringen. 

Verhoog je eigen risico

Maak je weinig gebruik van zorg en gaat je zorgvraag niet veranderen? Dan kun je overwegen om je eigen risico te verhogen. Dit betekent dat je maandelijks minder premie betaalt. Onthoud wel dat je dan meer financieel risico loopt in het geval dat je wel ineens zorg nodig hebt. 

Betaal de premie in één keer

Veel zorgverzekeraars bieden je een korting aan als je de premie van de verzekering in één keer betaalt. Deze korting bedraagt zo’n 1 tot 3% van de totale premie, wat je een paar tientjes kan schelen. 

Maak gebruik van overstapkorting 

Veel zorgverzekeraars proberen nieuwe klanten te trekken met aantrekkelijke overstapkortingen. Dit betekent dat het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering erg voordelig kan zijn. Vergelijk met Esy de verschillende zorgverzekeringen en maak gebruik van een overstapkorting. 


37.484.443producten
137.081merken
915winkels