RedactieLeestijd: 3 minuten

Padel spelen: wat heb ik nodig?

Overweeg je om padel te gaan spelen of ben je een beginnende speler? Om padel onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat je de juiste uitrusting hebt. Je hebt een padel racket nodig, net als geschikte schoenen en kleding om het spel te spelen. We zetten de belangrijkste regels en benodigdheden voor je op een rij!

Wat is padel: de belangrijkste regels

Padel is een combinatie van de bekende sporten tennis en squash. Je speelt padel met vier spelers op een rechthoekig veld, waarbij de wanden onderdeel van het spel zijn. Het spel wordt gespeeld met rackets en een bal die op een tennisbal lijkt. Bij padel mag de bal de wanden raken wanneer deze eerst in het vak van de tegenstander heeft gestuiterd, zo niet is de punt voor de tegenstander. De opslag is onderhands en diagonaal en de bal dient te stuiteren voor de slag. Een onjuiste opslag of een bal die de grond vaker dan twee keer raakt levert een punt op. De puntentelling van het spel is gelijk aan tennis.

Padel uitrusting: wat heb je nodig om padel te spelen?

Net als bij iedere sport, heb je ook voor padel een aantal dingen nodig om het spel goed te kunnen spelen. Hieronder zetten we op een rijtje welke uitrusting aanbevolen wordt voor padel spelers.

Het padel racket
Het belangrijkste onderdeel van de uitrusting van iedere padel speler zijn de padel rackets. Padel kent een eigen racket en je speelt dus niet met een squash of tennis racket. Er zijn diverse rackets op de markt, gemaakt van verschillende materialen en met verschillende vormen. Zo bestaat er een power racket voor spelers die aanvallend te werk gaan en een verdedigende speler doet er goed aan om een controle racket te kopen. Het gebalanceerde racket is de beste keuze wanneer je jezelf niet specifiek als aanvallende of verdedigende speler identificeert. Voor beginners wordt een lichter racket met een ronde vorm aangeraden, terwijl gevorderde spelers met een druppelvormig en zwaarder racket kunnen spelen. Bekijk onze padel rackets.

Padel schoenen
Beginnende padel spelers kiezen er vaak voor om hun gewone sportschoenen of tennisschoenen aan te trekken, maar het is verstandig om voor speciale padel schoenen te kiezen. Deze schoenen zijn afgestemd op de sport en helpen je om blessures te voorkomen. Bij padel sta je het beste zo dicht mogelijk op de grond en dus hebben de schoenen minder demping, maar bieden ze veel stabiliteit. Populaire padel schoenen bieden grip en zijn verkrijgbaar van diverse bekende merken. Kies bijvoorbeeld voor padel schoenen van Adidas, Asics of Babolat.

Sportkleding en tassen geschikt voor padel
Je kunt padel spelen in verschillende soorten sportkleding, maar het is verstandig om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van padel kleding. Lichte kleding is de beste keuze, omdat je zo comfortabeler kunt spelen. Je moet snel bewegen en reageren bij padel en dus wil je dat de kleding je daar niet in belemmert. Van padel krijg je het warm en dus doe je goed aan ademende kleding, waardoor je minder last hebt van zweet. Een sporttas of rugzak speciaal voor padel is onmisbaar en de beste manier om je racket mee te nemen. Bekijk onze Padeltassen.

Bekijk alle Padel artikels op onze website

Meer nieuws

Blijf op de hoogte.
37.484.443producten
137.081merken
915winkels