RedactieLeestijd: 3 minuten

Zo kies je de beste kindertablet uit: alle tips op een rij

Overweeg je om een tablet voor je kind te kopen? Kinderen gebruiken tablets om spelletjes te spelen, maar ook om in een educatieve omgeving nieuwe dingen te leren. Je kunt je eigen tablet uitlenen aan je kind, maar loopt het risico dat de tablet krassen oploopt of ernstigere schade. Voor kinderen koop je het beste een speciale kindertablet die afgestemd is op kinderen en tegen een stootje kan. Een kindertablet is een veilige omgeving waarin kinderen kunnen leren en je hoeft je geen zorgen te maken dat ze online dingen tegenkomen die niet voor kinderen bedoeld zijn. Hoe je het beste een kindertablet kiest, lees je in dit artikel!

Wat is een kindertablet?

Een kindertablet is een tablet die speciaal gemaakt is voor kinderen. De kindertablets zijn eenvoudiger dan tablets voor volwassenen en worden vaak geleverd met een kleurrijke hoes. De hoes biedt bescherming en zorgt ervoor dat de tablet geen schade oploopt. Een kindertablet is klein van formaat – perfect afgestemd op kinderhandjes – en weegt minder dan een gewone tablet. Een andere belangrijke eigenschap van een kindertablet is de kindvriendelijke omgeving. Ouders kunnen de omgeving afsluiten met een wachtwoord, waardoor kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen en geen content te zien krijgen die voor volwassenen bedoeld is.

Ouderlijk toezicht en online veiligheid

Een kindertablet heeft ouderlijk toezicht en een veilige omgeving, maar hoe dat werkt verschilt van tablet tot tablet. Sommige kindertablets worden beveiligd met een wachtwoord, waardoor kinderen alleen in een kindvriendelijke omgeving kunnen. Andere tablets werken met een abonnement waar je voor moet betalen. Deze abonnementen geven je als ouder extra mogelijkheden, maar kosten ook geld.

Het formaat

Voor kinderen is een compacte tablet het handigst. Een kindertablet is gemaakt voor de kleine handen van kinderen en daardoor eenvoudig te bedienen. Een 7- of 8-inch formaat is gebruikelijk, omdat het comfortabel is om langere tijd vast te houden. Het beste formaat hangt af van de leeftijd van je kinderen, maar ook het gebruik van de tablet. Voor het kijken van video’s is een groter scherm prettig, terwijl leren en spelen makkelijker gaat op een kleiner scherm afgestemd op kinderhanden.

Opslagruimte

Een tablet voor kinderen hoeft geen grote opslagcapaciteit te hebben, maar toch is het wel iets om op te letten bij de aankoop. Koop een kindertablet met minimaal 16GB en bij voorkeur 32GB. Zo is er voldoende opslagruimte voor leeromgevingen en spelletjes en hoef je je geen zorgen te maken dat de opslagruimte vol raakt. Sommige kindertablets hebben een geheugen dat uitgebreid kan worden met een SD-kaart.

Prijs

Voor veel mensen is de prijs een belangrijke factor als het aankomt op de aankoop van een kindertablet. Waar tablets voor volwassenen relatief duur zijn, kun je een kindertablet al vanaf vijftig euro kopen. Dit zijn de meest simpele modellen, vaak met een klein geheugen en van minder goede kwaliteit. Voor een kwalitatief goede kindertablet betaal je over het algemeen ongeveer honderd euro of net iets meer. Deze tablets hebben een kindvriendelijke omgeving en zijn goed uitgewerkt.

Bekijk al onze kindertablets hier

Meer nieuws

Blijf op de hoogte.
37.634.199producten
136.124merken
922winkels