Uitvaartverzekering vergelijken

In Nederland kunnen de kosten van een gemiddelde uitvaart tussen de 6.000 en 11.000 euro liggen. Dit is niet een bedrag dat iedereen zomaar heeft liggen als een familielid overlijdt. Met een uitvaartverzekering betaal je maandelijks een klein bedrag om te sparen voor het moment dat je overlijdt en wanneer je nabestaanden het geld voor de uitvaart nodig zullen hebben.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart. De begrafenis kosten kunnen al snel oplopen tot een paar duizend euro. De gemiddelde uitvaartkosten liggen rond de 8.000 euro. Dit bedrag is behoorlijk hoog voor veel mensen. Om ervoor te zorgen dat je nabestaanden de kosten niet zelf moeten betalen, kun je ervoor kiezen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je hebt de keuze uit een natura- of een kapitaalverzekering. Door een uitvaartverzekering af te sluiten ben je verzekerd van een afscheid dat aan je wensen voldoet. Daarnaast worden je nabestaanden zo niet belast met hoge uitvaartkosten. 

Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering?

Veel Nederlanders kiezen niet alleen voor een uitvaartverzekering vanwege het financiële aspect, maar het scheelt ook veel regelweg voor je nabestaanden. Dit betekent dat zij zich volledig kunnen richten op het rouwproces. Voor veel mensen biedt een uitvaartverzekering een gerust gevoel. Het betekent dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de nabestaanden. Daarnaast is het ook fijn dat je met een uitvaartverzekering vooraf je wensen kunt tonen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je liever een begrafenis of een uitvaart wilt. Daarnaast kun je ook aspecten als gasten en locatie kenbaar maken. 

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een geschikte uitvaartverzekering? Dan bij je bij Esy aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle verschillende uitvaartverzekeringen van diverse aanbieders. Hierdoor kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken en de meest geschikte verzekering vinden die bij jouw persoonlijke situatie past. Wil je weten waarover verschillende uitvaartverzekeringen beschikken? 

Gebruik de filters bij het vinden van de meest geschikte verzekering 

Met de uitvaart vergelijker van Esy krijg je handig overzicht van alle mogelijke uitvaartverzekeringen van diverse aanbieders. Aan de linkerkant van je scherm vind je diverse zoekfilters. Deze filters zullen je helpen om het aanbod aan te passen aan jouw voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op een bepaalde aanbieder, prijsklasse of uitvaart opties. 

Een uitvaartverzekering die voldoet aan je persoonlijke selectiecriteria

Met de handige vergelijkingstool van Esy kun je eenvoudig en snel diverse uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het belangrijk dat je een aantal gegevens invult. Aan de hand van jouw persoonlijke selectiecriteria toont Esy een aantal pakketten die hieraan voldoen. Je kunt bij de aanbieder van de uitvaartverzekering terecht om de verzekering af te sluiten. De verzekeraar is dan ook je aanspreekpunt bij de looptijd van de verzekering. 

Passend pakket op basis van de selectiecriteria

Om de vergelijking van diverse uitvaartverzekering zo nauwkeurig mogelijk te maken, vraagt Esy om enkele gegevens. Op basis van die gegevens zal Esy bepalen welke uitvaartverzekeringen overeenkomen met je criteria. Alle getoonde verzekeringen voldoen aan de door jou gekozen dekking. 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Wil je een crematie- of een begrafenisverzekering afsluiten, dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. 

Verzekerd bedrag

Een gemiddelde prijs voor een crematie in Nederland bedraagt ongeveer €7.500,-. Een begrafenis kost gemiddeld €9.500,-. Dit bedrag is afhankelijk van de specifieke wensen van de uitvaart. Hierbij zijn een aantal aspecten van belang. Wil je begraven of gecremeerd worden? Verwacht je een grote groep mensen? Heb je een uitvaartcentrum in gedachten? Aan de hand van deze persoonlijke wensen en voorkeuren kun je de hoogte van het verzekerde bedrag bepalen. 

Maandelijkse premie 

Op basis van het verzekerde bedrag kun je zien wat de kosten per maand zullen bedragen voor de uitvaartverzekering. De maandelijkse premie is afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort uitvaartverzekering, het verzekerde bedrag, je leeftijd en gezondheid. Hoe jonger je bent, hoe minder premie je per maand zult betalen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je vaak de keuze om een bepaalde looptijd te kiezen.

Kinderen meeverzekeren

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het ook belangrijk om te bepalen of je ook je kinderen wilt meeverzekeren. Kinderen zijn vaak meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Daarna zullen ze zelf hun uitvaartverzekering moeten afsluiten. 

Keuzevrijheid 

Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is het belangrijk dat je let op de keuzevrijheid. Bij sommige verzekeraars heb je namelijk volledige keuzevrijheid en bij andere ben je gebonden aan een beperkt aantal uitvaartverzorgers. 

Natura- of kapitaalverzekering

Bij het aanvragen van een overlijdensverzekering zijn er twee verschillende opties: een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. Het verschil tussen deze twee opties is dat bij een kapitaalverzekering het geldbedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Nadat de verzekerde is overleden, zal de uitvaartverzekeraar het geld uitkeren aan de nabestaanden. Zij kunnen dan zelf bepalen hoe ze het geld willen besteden. Werd er gekozen voor een naturaverzekering, dan wordt er geen geldbedrag uitgekeerd. In dit geval worden de uitvaartkosten namelijk vergoed door de verzekeraar. Hierdoor worden de zaken uit handen genomen van de familie. Wanneer je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken, is het belangrijk dat je de gewenste verzekering met elkaar vergelijkt. Het is ook mogelijk om een dienstenpakket te kiezen. Dit is een combinatie van een kapitaal- en een naturaverzekering. 


37.656.767producten
135.923merken
917winkels