RedactieLeestijd: 3 minuten

Achteraf betalen: alle aanbieders vergeleken

Achteraf betalen is een betaalmethode die steeds meer wordt aangeboden op online winkels. Dit is niet voor niets zo. Na iDeal is achteraf betalen namelijk de meest populaire methode om producten online te bestellen. Door deze stijging in populariteit zijn er steeds meer verschillende partijen opgedoken die achteraf betalen mogelijk maken. De vraag voor zowel de winkeleigenaren als de consumenten is uiteraard wat de verschillen zijn tussen al deze partijen. In dit artikel hebben we ze voor jou vergeleken.  

Klarna

Klarna is een van de partijen die achteraf betalen aanbiedt. Via Klarna wordt er een betaalperiode van 14 dagen na bestelling vastgesteld. Deze betaling kan je binnen dit termijn veilig uitvoeren met behulp van bankoverschrijving of met iDeal. Dit doe je door in te loggen op het Klarna platform. Op dit platform heb je ook de mogelijkheid om voor bestellingen in de toekomst een betaaltermijn van 30 dagen vast te stellen. Wanneer jij producten gaat retouren, dan geef je dit zowel aan de website als aan Klarna door. De betaling wordt tijdelijk gepauzeerd en wordt weer aangezet zodra de webshop de retournering heeft verwerkt. Bekijk de klarna winkels.

AfterPay

Een andere partij die je op webshops terugziet, is AfterPay. AfterPay werkt in grote lijnen hetzelfde als Klarna. Beide hebben een overzichtelijke lay-out, beide werken met een betaalperiode van 14 dagen en beide bieden de mogelijkheid om via iDeal of via bankoverschrijving jouw betaling te voldoen. Het is belangrijk om te onthouden dat AfterPay, evenals de andere partijen voor achteraf betalen, geen invloed hebben op de verzending van jouw bestelling. Wanneer jij informatie wilt over de levertijd of wanneer jouw pakket niet binnen de afgesproken tijd is bezorgd, dan moet je altijd eerst direct contact opnemen met de webshop.

Billink

Billink is de laatste partij die er beschikbaar is voor achteraf betalen. Deze partij werkt, net zoals AfterPay en Klarna, met een betaalperiode van 14 dagen. Voordat jouw bestelling officieel is geplaatst, voert Billink een kredietwaardigheidscheck uit. Deze check is puur een controle om te garanderen dat je daadwerkelijk krediet hebt om voor de producten te betalen. Zo voorkom jij en voorkomt Billink dat jij te veel producten besteld die je in financiële problemen brengen.  Billink is een betrouwbare partij. Ze zijn in te schakelen wanneer jij problemen hebt om contact op te nemen met de webshop over jouw bestelling.

De vergelijking

Zoals je kunt lezen in de vergelijking zijn alle drie de partijen betrouwbaar. Ondanks dat iedere partij zijn eigen platform hebben, lijken ze in grote lijnen veel op elkaar. Het is dus vast te stellen dat je alle drie veilig kan gebruiken voor jouw volgende bestelling. Bekijk riverty winkels.


Meer nieuws

Blijf op de hoogte.
37.656.767producten
135.923merken
917winkels