Internet vergelijken

Ben je onlangs verhuisd of wil je graag overstappen naar een andere internet provider? Met behulp van Esy vind je eenvoudig en snel het goedkoopste internet abonnement. Op deze pagina vind je een groot aanbod van diverse providers. Vergelijk de diverse opties met elkaar en kies voor het abonnement dat het beste bij je past! 

Online vergelijken is Esy

Het aanbod van internetaanbieders is gigantisch, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig ben je bij Esy aan het juiste adres. Er is een gigantisch aanbod van producten aanwezig om met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan producten als boeken, make-up of speelgoed, maar ook aan diensten als telefoonabonnementen, energie-aanbieders en autoverzekeringen. Internetvergelijken wordt een eitje met behulp van Esy. Met Esy vind je altijd een passend pakket en betaal je nooit te veel. 

Het beste internetabonnement op jouw adres 

Bij Esy kun je alle grote internetaanbieders in Nederland vergelijken. Met de handige postcode-check krijg je direct het complete aanbod van internetaanbieders te zien die beschikbaar zijn op jouw adres. Daarnaast kun je ook gebruik maken van andere zoekfilters die Esy aanbiedt. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde prijsklasse, aanbieder of contractduur. Bezoek je Esy op je laptop, dan vind je deze filters aan de linkerkant van je scherm. Gebruik je de internet vergelijker van Esy op je smartphone, dan vind je de filter knop onderaan je scherm. Maak gebruik van de filters en profiteer van een persoonlijk overzicht van de beste internet abonnementen die aan al je wensen voldoen. 

Verschillende soorten internetverbindingen

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen: DSL, kabel en glasvezel. Is er glasvezel internet beschikbaar op jouw adres? Kies dan altijd voor glasvezel. Dit is namelijk het snelste en beste internet. Met de internetvergelijker van Esy kun je diverse soorten internetverbindingen bekijken die voor jouw locatie beschikbaar zijn. 

Kies voor een internetabonnement dat perfect bij je wensen aansluit

De kosten van het internetabonnement ligt aan het type abonnement en aan de provider. De hoogte van de internetsnelheid bepaalt voornamelijk de hoogte van prijs van het abonnement. Welke internet pakket het beste bij je past, ligt aan je wensen en behoeften. 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een internetabonnement

Bij het afsluiten van een internetabonnement is het slim om op een aantal dingen te letten. Hier weet je zeker dat je het juiste abonnement voor jouw situatie, wensen en behoeften kiest. 

Snelheid van het internet

Je wilt natuurlijk het liefst zo min mogelijk betalen voor razendsnel internet. Welke snelheid je precies nodig hebt, is afhankelijk van je gebruik en het aantal gebruikte apparaten. Woon je alleen, dan is een verbinding van 20 Mbit/s voldoende. Hiermee kun je comfortabel Netflixen en tegelijkertijd gebruik maken van de apps op je smartphone. Woon je samen met je gezin, dan is het verstandig om een verbinding vanaf 40 Mbps te kiezen. Met een snelheid van 100 Mbps kun je comfortabel en snel met meerdere personen tegelijkertijd gebruik maken van het internet, zelfs met Ultra HD streamen en gamen. 

Controleer je wifi netwerk

Heb je problemen met traag internet, dan ligt dit vaak aan je wifi netwerk. Het heeft dan weinig zin om te kiezen voor een ander internetabonnement. Gelukkig hebben veel providers wel een service waarbij ze hulp bieden bij traag internet. Een monteur kan dan langskomen een wifi versterker installeren.

Kies voor de beste internetverbinding

Bij het afsluiten van een internet abonnement heb je de keuze uit verschillende technieken. Je kunt kiezen uit DSL, kabel of glasvezel. Mocht er glasvezel beschikbaar zijn op jouw adres, dan is het altijd aan te raden om voor glasvezel te kiezen. Dit is namelijk de meest snelle en stabiele internetverbinding. Dit komt dan ook met een hogere prijs. Het DSL-netwerk wordt beheerd door KPN. Veel andere providers bieden hun abonnementen op dit netwerk aan. DSL is vrij goedkoop en overal beschikbaar. Ten slotte is het kabelnetwerk op veel verschillende plaatsen beschikbaar, snel en stabiel. 

Een abonnement met alleen internet of internet met TV?

Veel Nederlanders kijken TV via streamingdiensten. Denk hierbij aan Netflix, Disney Plus, HBO of Videoland. Ook veel Nederlandse programma’s zijn tegenwoordig te zien zonder een digitaal tv-abonnement. Voor veel mensen is dus enkel een internetabonnement meer dan genoeg. Dit kan een zeer voordelige keuze zijn, omdat je hierdoor veel minder geld per maand betaalt. 

Doe een postcodecheck

Internet is internet, dus hoe weet je hoe welke provider het beste bij je past? Veel providers leveren internet via hetzelfde netwerk, maar toch kunnen er verschillen zijn in snelheid of stabiliteit. Dit ligt namelijk aan het meegeleverde modem en de netwerkinstellingen die de provider hanteert. Het is daarom erg belangrijk dat je een postcodecheck doet. Hierdoor weet je de exacte snelheid die leverbaar is op jouw adres. 

Verschillen tussen providers 

Wanneer je een internetabonnement afsluit bij een provider zul je een draadloos Wifi-modem ontvangen. Met een Wifi-modem kun je zowel draadloos als bedraad internetten. Helaas blijkt dat het bereik van een Wifi-modem vaak beperkt is, zeker in nieuwbouwhuizen. Veel providers bieden daarom vaak een Wifi-service aan. Het is dan mogelijk om een test te doen om te kijken of je overal in je huis goed bereik hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de provider en monteur sturen om het signaal te verbeteren. Het signaal kan verbeterd worden met behulp van een antenne of repeater. Er zijn ook providers die een veiligheidspakket aanbieden in het abonnement om je te beschermen tegen malware en virussen. Ten slotte is het ook belangrijk om voor een provider te kiezen met een goed bereikbare klantenservice. Zo weet je zeker dat er altijd iemand beschikbaar is in het geval van problemen of klachten. 


36.177.435producten
130.124merken
906winkels