RedactieLeestijd: 5 minuten

Zo kun je eenvoudig veel geld besparen

We willen allemaal geld besparen. Of dit nu een paar of honderden euro’s per maand is, iedereen iedereen heeft zijn eigen manier om te sparen. Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen, is natuurlijk om de vergelijkingstool van Esy te gebruiken. Van zorg- tot autoverzekering en van telecom tot energie, bij Esy kun je alles vergelijken. Hierdoor betaal je dus nooit te veel en kun je eenvoudig geld besparen. 

10 tips om maandelijks geld te besparen 

Maak gebruik van deze geld besparen tips om maandelijks meer geld te besparen! 

1. Stel een spaardoel op

Een van de beste manieren om geld te besparen, is door te visualiseren waarvoor je precies gaat sparen. Heb je motivatie nodig bij het sparen, dan maak je het je een stuk gemakkelijk als je een bepaald doel stelt. Wil je bijvoorbeeld over 5 jaar een huis kunnen kopen of wil je over een jaar en bepaalde reis kunnen maken. Nu je een doel hebt, weet je precies wat je elke maand moet sparen om je doel te bereiken. 

2. Zet elke maand een bedrag op je spaarrekening 

Op de dag dat je salaris wordt overgemaakt, reken je jezelf snel rijk. Zorg ervoor dat je je streng voor jezelf bent en stel een plan op. Zo kun je bijvoorbeeld elke keer als je uitbetaald wordt een automatische overschrijving instellen van je betaalrekening naar je spaarrekening. Of dit nu €50 of €500 is, dit is een uitstekend langetermijn spaarplan. 

3. Bespaar op je energierekening

Een van de grootste kostenposten van mensen is de energierekening. Ten eerste is het belangrijk om zeker te weten dat je niet te veel betaalt voor je energieafsluiting. Dit kun je eenvoudig doen met de vergelijkingstool van Esy. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat er geen warmte of koelte verloren gaat in je woning. Dit kun je eenvoudig doen met verbeteringen zoals het afdichten van ramen en deuren tot het installeren van nieuwe isolatie of duurzame apparaten. Je kunt in de loop van de tijd duizenden euro’s aan energiekosten besparen.

4. Kies voor een staycation

De term staycation bestaat uit twee woorden: stay en vacaction. Het idee is dus dat je tijdens je vakantie niet op reis gaat naar een ander land, maar dat je lekker in eigen land blijft. Hoewel de term misschien trendy is, is de gedachte erachter solide: in plaats van enkele duizenden euro’s te betalen voor vliegtickets naar het buitenland, zoek je naar leuke vakanties dicht bij huis.

5. Bespaar op je verzekeringen

Een grote fout die veel mensen maken is het jarenlang behouden van een bepaalde verzekering. Of dit nu gaat om een zorg-, uitvaart- of autoverzekering, veel mensen betalen te veel voor hun verzekering. Een eenvoudige manier om dit uit te zoeken is door de vergelijkingstool van Esy te gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig de meest voordelige verzekering voor jouw persoonlijke situatie en wensen afsluiten. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt en zul je veel geld per maand besparen. 

6. Betaal je schuld af

Als je geld probeert te besparen door minder geld uit te geven, maar nog steeds een grote schuldenlast draagt, dan is het verstandig om eerst te beginnen met het afbetalen van je schuld. Berekenen hoeveel je elke maand uitgeeft aan het aflossen van je schuld en je zult snel zien dat dit een verstandige keuze is. Zodra je geen rente meer hoeft te betalen over je schuld, kan dat geld makkelijk op een spaarrekening worden gezet. 

7. Kies voor een alles-in-1 pakket

Alles-in-1 pakketten worden steeds populairder. Dit is niet gek, want het kan je namelijk maandelijks geld besparen. Een alles-in-1 pakket is een abonnement waarin internet, tv en vaste telefonie gecombineerd wordt. Hierdoor betaal je alle abonnementskosten bij slechts één provider. Hierdoor kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen. Daarnaast is het ook erg prettig dat je elke maand slechts één factuur ontvangt en je bij één klantenservice terecht kunt.

8. Neem je eigen lunch mee naar je werk 

Een voor de hand liggende geld besparende tip is het vinden van dagelijkse besparingen. Als het kopen van een lunch op het werk een tientje kost, maar het meenemen van lunch van huis slechts 5 euro kost, kun je in de loop van een jaar een mooi bedrag sparen. Dit bedrag kun je bijvoorbeeld in het potje voor een reis, studie of pensioen doen. 

9. Maak gebruik van een vergelijkingssite 

Het aanbod van producten en diensten is gigantisch. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig kun je hierbij gebruik maken van een vergelijkingssite. Esy heeft een enorm aanbod van ruim 20 miljoen producten. Van speelgoed tot boeken en van make-up tot gereedschap, je kunt werkelijk alles vergelijken om tot het meest voordelige product uit te komen. Daarnaast kun je op Esy ook zorg-, auto- en uitvaartverzekeringen vergelijken. Met behulp van de handige zoekfilters kom je er precies achter wat de meest voordelige optie is voor jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. Met behulp van een vergelijkingssite weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. 

10. Kies voor een Sim Only abonnement

Je smartphone abonnement kan al snel een van je hoogste kostenposten worden. Je kunt dan ook aardige besparen op je abonnement. Ben je nog tevreden met je huidige toestel, maar loopt je abonnement bijna af? Kies dan voor een Sim Only abonnement. Hierdoor betaal je elke maand enkel een bedrag voor data, sms´jes en belminuten. Dit betekent dat je geen toestel moet afbetalen, wat je maandelijks een aardig bedrag zal schelen. 


Meer nieuws

Blijf op de hoogte.
15.778.318producten
239.232merken
1.058winkels