RedactieLeestijd: 2 minuten

Haarverlies? Dit kun je er aan doen

In iedere vriendengroep zitten er vaak wel één of meerdere jongens die beginnen kaal te worden. Dan hebben we het niet over vriendengroepen met mannen van 40 jaar en ouder, maar jongens tussen de 25 en 30 jaar. Vaak begint het onschuldig met wat haaruitval onder de douche en resulteert die na verloop van tijd in daadwerkelijk beginnende kaalheid. Plekken die het vaak worden getroffen zijn de inhammen en ook het achterhoofd. Toch komt er een keer een punt waarop je, hoe vervelend het ook klinkt, toch een beslissing moet nemen wat je nu daadwerkelijk wilt. Vanzelf aangroeien zal het niet meer doen, dus het wordt alleen maar erger. Je zit er ook niet op te wachten om op je 30e kaal te zijn, dus het is tijd voor actie. Maar is het eigenlijk wel sociaal geaccepteerd dat mannen van 30 jaar kiezen voor een haartransplantatie?

Vrienden onder elkaar

Dat er in iedere vriendengroep met jongen tussen de 25 en 30 jaar wel een aantal jongens zitten die last hebben van beginnende kaalheid, dat is een vaststaand feit. Ondanks dat deze jongens zichzelf er vaak ontzettend druk om maken, worden er toch nog altijd flink wat grapjes over gemaakt. Degene die het aangaat lacht ze vervolgens maar gewoon weg, maar vergaat van binnen van onzekerheid. Houd hier daarom dus ook zeker rekening mee! Zonder dat je het doorhebt, kun je iemand namelijk gigantisch kwetsen en daarmee dus ook onzeker maken. 

Het ondergaan van een haartransplantatie

Ondanks het feit dat er ontzettend veel jongeren zitten met een kalend hoofd, zien we dat het percentage mannen in die leeftijdscategorie die een haartransplantatie laat uitvoeren relatief laag is. Vaak heeft dit ermee te maken dat er toch een bepaald taboe op heerst, terwijl dit dus absoluut niet nodig is. Het is immers een hele normale ingreep, waarbij je gebruik maakt van je eigen haarzakjes die vervolgens elders op het hoofd worden teruggeplaatst. Dus loop jij met het idee om een behandeling te ondergaan, laat je dan absoluut niet afschrikken en doe waar jij je goed bij voelt. Jij moet er immers mee lopen. Er zijn dus verschillende redenen voor mannen om een haartransplantatie te ondergaan. Ben je ook van plan om dit te laten doen, maar weet je niet goed waar je terecht kunt? Lees je dan eerst goed in via recensies van andere mannen die een haartransplantatie hebben ondergaan.


Meer nieuws

Blijf op de hoogte.
29.273.047producten
96.287merken
876winkels